فیزیوتراپی در بارداری توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی نگارستان (فیزیوتراپی کف لگن در مشهد) بر اساس متدهای روز دنیا ارائه می شود.
فیزیوتراپی در این دوران پر استرس و شیرین می تواند برای رفع ناراحتی های رایج مانند کمردرد یا برای افزایش توانایی بدن شما برای داشتن بارداری و زایمان راحت تر مفید باشد. فیزیوتراپی فقط برای بهبودی نیست. از این رو استفاده از فیزیوتراپی در دوران بارداری مفید خواهد بود.
هدف اصلی فیزیوتراپی در دوران بارداری کمک به بدن برای مقابله با مسائل مربوط به تحرک، عضلات، گردش خون و تنفس است. قبل از شروع یک برنامه موثر قبل از زایمان (قبل از تولد)، ارزیابی کاملی انجام می شود تا تشخیص داده شود کدام تمرینات برای نیازهای خانم باردار مناسب تر است. برای مشاوره جامع فیزیوتراپی در بارداری در مشهد می توانید با متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی نگارستان در مشهد تماس بگیرید.
وقتی باردار هستید و بعد از زایمان، به طور کلی نیاز به مراقبت بیشتری دارید. تغییر سطح هورمون سبب نرم شدن رباط های حمایت کننده و کشش بیشتر در دوران بارداری و تا شش ماه پس از تولد می شود. شکم و عضلات کف لگن شما با رشد و تولد نوزادتان کشیده می شوند. با عدم حمایت مناسب از مفاصل، آسیب رساندن به کمر یا لگن آسان است.
فیزیوتراپی در بارداری به چه مشکلاتی کمک می کند؟
1) کمردرد: شایع ترین حالتی که در دوران بارداری تجربه می شود، کمردرد است که پس از سه ماهه سوم با جابجایی مرکز ثقل بدن افزایش می یابد. این را می توان با فیزیوتراپی که شامل تکنیک های درمان دستی، حمایت از پشت، آموزش وضعیت بدن و برخی تمرینات پیلاتس است ، درمان کرد.
2) درد در مفصل ساکروایلیاک: این مفاصل در پایین ترین ناحیه کمر وجود دارند. این درد معمولاً در ناحیه باسن متمرکز است. در دوران بارداری، به دلیل ترشح بیش از حد هورمون، بافت های همبند بدن تمایل به شل شدن دارند به طوری که ماهیچه ها می توانند برای کمک به زایمان کشیده شوند. این ممکن است باعث شود که عضلات ساکروایلیاک و رباطها تحرک بیشتری داشته باشند و باعث حرکات شدید مفصل شود.
3) بی اختیاری ادرار (به دلیل ضعف کف لگن): به دلیل تغییرات هورمونی، عضلات کف لگن شل می شوند تا آن را انعطاف پذیر و آماده زایمان کنند. بنابراین، این ماهیچه ها می توانند در دوران بارداری و زایمان ضعیف و تحت فشار قرار گیرند که منجر به بی اختیاری ادرار و اختلال در عملکرد کف لگن می شود. فیزیوتراپیست ها به شما در تقویت عضلات کف لگن با تمرینات تقویتی کمک می کنند و یک برنامه ورزشی مبتنی بر پیلاتس نیز به کاهش ضعف عضلانی که ممکن است پس از زایمان رخ دهد کمک می کند.
4) سیاتیک: فشار مداوم بر روی عصب سیاتیک می تواند منجر به کمردرد و ضعف، بی حسی و سوزن سوزن شدن در ساق پا یا نواحی مرتبط شود. فیزیوتراپی از تمرینات کششی و درمان دستی برای رهایی از این علائم استفاده می کند.
5) سندرم تونل کارپال: تجمع مایع بیش از حد منجر به تورم در تونل کارپال در مچ دست می شود. ممکن است علائمی مانند درد، بی حسی، گزگز و ناهماهنگی زیاد در دست ها و انگشتان خود را تجربه کنید. تکنیک های فیزیوتراپی مانند تمرینات تقویتی، کشش و استفاده از روش های الکتریکی به کاهش این علائم کمک می کند.
اهمیت فیزیوتراپی
بدن ما هورمونی به نام ریلکسین تولید می کند. در حالی که هم مردان و هم زنان ریلکسین تشکیل می دهند، این هورمون در درجه اول در زنان باردار تولید می شود. مسئول جلوگیری از هر گونه آسیب به بدن زن در هنگام زایمان است.
تولید ریلکسین به طور قابل توجهی در سه ماهه دوم افزایش می یابد. هدف اصلی این هورمون شل شدن کانال زایمان و آماده سازی بدن شما برای زایمان است. با این حال، علاوه بر کانال زایمان، سطوح بالای ریلکسین منجر به شل شدن رباطهای دیگر بدن شما میشود. در حالی که ریلکسین از یک سو جریان خون را تسهیل می کند، از سوی دیگر منجر به درد عضلانی، مفاصل و بدن می شود. این عارضه جانبی ریلاکسین دلیل اصلی بارداری کمردرد شماست. شل شدن گذرا در این دوره از بارداری می تواند عضلات و رباط های شما را برای مدت طولانی ضعیف کند.
فیزیوتراپی در دوران بارداری یک رویکرد مفید برای مقابله با درد ناشی از افزایش ریلکسین است. این تمرین می تواند به کاهش درد عضلانی از طریق تمرینات و ماساژهای خاص کمک کند. تمرینات هدفمند نه تنها به کاهش درد کمک می کند، بلکه قدرت ماهیچه ها را نیز حفظ می کند.
برای دریافت خدمات فیزیوتراپی در بارداری در مشهد می توانید با متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی نگارستان در مشهد تماس بگیرید.
تلفن های تماس : 05138586607 – 09157209742
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی زنان – فیزیوتراپی کف لگن در مشهد – فیزیوتراپی بارداری – فیزیوتراپی بی اختیاری ادرار – فیزیوتراپی کمردرد بارداری